Sommartider är jumpsuit-tider

Vintern var ovanligt lång i år och medförde att det knappast blev någon vår alls. När värmen till slut kom fram var det med besked och sommaren var här bara efter någon vecka. Detta i alla fall om man får fråga meterologerna som säger att det är sommar om det är mer än 10 grader varmt på natten flera nätter i sträck och det klarar till och med de norra delarna av landet av nu.

En del andra menar att sommaren börjar när semestern börjar och föräldrar säger oftast att sommaren börjar på riktigt när skolorna slutar.  Vi väljer däremot att säga att sommaren börjar när man kan ha samma jumpsuit inne som ute. Det är bara skorna är skillnaden på klädseln.

I dagarna lanserade vi flera nya jumpsuits och fyra helt nya kategorier. Det ena är Serier där vi samlat mysplaggen med figurer från en Tv-serie, Film eller tidning. Närbesläktat med serie-jumpsuits är maskeradkläder, kanske inte lika mjuka och sköna men väldigt populära.

Vi har även fått klart med One Piece för barn som fått en helt egen kategori. Den fjärde kategorin är ekologiska jumpsuits som vi gärna slår ett extra slag för.

Ekologiska jumpsuits

På sommarkvällen är det härligt att dra på sig en mysoverall men det sker med en ännu bättre känsla om den är ekologisk. Vi har fått igenom ett samarbete med två företag som säljer ekologiska jumpsuits för barn vilka är Madeforkids och Oiidesign (Uppdaterat: Madeforkids har lagt ned sin verksamhet och samarbetet med Oii är avslutat). Det första företaget har specialiserat sig på naturvänliga kläder oavsett om det gäller underkläder, jumpsuits eller jackor. Väldigt mycket är ekologiskt och de plagg som inte går att göra ekologiska är gjorda så naturvänligt som det går. Det andra företaget har ett mycket stort utbud av klassiska barnkläder och även ett stort utbud av ekologiska kläder.

Ta ett titt under kategorin ”ekologiska jumpsuits” och hitta ditt, ditt barns och miljöns favoritplagg.