Skillnad mellan jumpsuit barn och vuxna

Skillnad mellan jumpsuit barn och vuxna

Att en jumpsuit för barn är mindre än för en vuxen är självklart. Men det finns fler punkter som skiljer plaggen åt än bara storleken.

Storleksbetäckningen

Barnkläder får sin storleksbetäckning efter hur lång barnet är. En tröja med storlek 110 passar oftast till ett barn som är ungefär 110cm lång. Självklart beror det även på kroppsform men generellt kan man säga att detta passar.

Detta sätt att sätta storlekar sitter sedan kvar upp till att kläderna istället börjar kategoriseras efter S, M, L. Detta beror på att vuxna slutat växa och att därför de allra flesta vuxna har en längd som passar in på någon av dessa storlekar. Sedan finns det även extrasmall och extralarge för de som är ännu mindre eller större. Men den stora skillnaden är alltså att barnkläder ges storleksbetäckning efter längd medan vuxnas efter endast färdiga mallar så som S, M och L.

Jumpsuit barn är inte samma som jumpsuit vuxen

Inom kategorin Jumpsuit Barn hittas alltid mjuka sköna mysoveraller som de flesta barn älskar att ha på sig. Dessa finns även i vuxenstorlekar men de som söker efter jumpsuit inom kategorin ”Kvinna” kommer även att hitta en rad med plagg som liknar lätta sommarkläder närmare klänning än en mysig klassisk jumpsuit. För vuxna och då särskilt kvinnor är alltså jumpsuit inte bara en mysoverall.

Tryck och utstyrsel

Oavsett vilka kläder som köps är trycket olika på barn- och vuxenkläder. Men det är inte bara trycket som skiljer sig utan även extradetaljer. Det finns en del jumpsuits för barn som har påsydda öron och en liten svans för att efterlikna ett djur. Visserligen går det att hitta även vuxenstorlekar med dessa detaljer men då klassas de som maskeradkläder och går inte att hitta i klassiska klädesaffärer.

Dragkedjan går mer sällan över huvan

Många jumpsuits har en dragkedja som inte bara går upp till halsen utan även upp över hela huvan. Genom att dra upp dragkedjan blir huvan helt stängd vilket snarare kan ses som en snygg detalj än en praktisk funktion. Barn kan tycka det är roligt att dra upp dragkedja över huvudet för att på vis leka blind. Men på riktigt små barn är det snarare farligt vilket gör att det på de mindre modellerna inte är möjligt att dra dragkedjan så högt upp. De stannar i dessa fall redan vid halsen i likhet med en vanlig jacka.