Skapade OnePiece en trend med snyggare mysoveraller?

När norska företaget Onepiece lanserade sin första jumpsuit så var det egentligen inget nytt plagg. Historiskt sett har det funnits liknande modeller på marknaden men skillnaden var att de gjorde dem snyggare coolare, och kanske till och med bekvämare. Det kan även vara en trend som spritt sig till ”konkurrerande plagg”.

Snygg svart/röd jumpsuitDenna bild är tagen från barnkollektionen på Jhnsport. Är det en jumpsuit eller en klassisk träningsoverall? Det krävs att man tittar noga på tröjans mudd för att se att det finns en skarv mellan byxa och tröja.

Annars är likheten slående mot de populära modellerna av jumpsuits från OnePiece. En stor luva, dragkedja på mitten, snygga fickor och matchande färger på detaljerna. Dessutom ett plagg som sitter riktigt skönt.

Ser man på utvecklingen sedan företaget OnePiece ”revolutionerade” marknaden med sina mysplagg så är det en sak som är tydlig. Man kopierar och tar efter varandras framgångar. Det har också medfört att plaggen på ett sätt närmar sig varandra i både utseende, funktion och design.

Det OnePiece framförallt gjorde var att modernisera ett föråldrigt barnplagg till ett modernt, coolt och eftertraktat plagg. Ett plagg som kunde bäras av kändisar (ex Justin Bieber) och användas både till vardag och fest. Mysdressen var helt plötsligt inne och det enda som behövdes var snyggare design och en helt ny approach.

Liknande trend går alltså att se inom mysplagg som mysbyxor, tröjor och träningsoveraller (som den på bilden). Mysplagg som tidigare mest användes hemma får snyggare design och lyfts upp som ett tydligt alternativ till jeans eller andra byxor.

Det går självklart inte att säga vad som är ”hönan och vad som är ägget”. Är det företaget OnePiece som, med sin coolare design, skapat en trend inom myskläderna att bli snyggare och mer moderna? Eller har efterfrågan varit stor redan innan och deras plagg bara ett resultat av denna efterfrågan?

Oavsett så gläds vi åt att mysplaggen allt mer blir en självklar del i var persons garderob.