Lekar som inte passar en jumpsuit

Det finns alltid klädesplagg som inte passar en viss sorts lekar. Exempelvis bör man inte leka gyttjebrottning eller ”snurra flaska” i bröllopsklädseln. Så vi spånade lite vad man inte kan, eller bör, göra i en jumpsuit. Vilka lekar (Jaa, vi har lagt in nummer 2 nedan som lek …) passar då inte bra när man är klädd i denna mysdress?

  1. Gömma pappa/mamma

Det finns en ålder då alla barn älskar att leka tittut. Att låta pappa eller mamma försvinna för en sekund för att sedan se honom eller henne komma tillbaka. Detta är extremt enkelt att leka med en jumpsuit då många har en dragkedja som går över huvan och därmed kan man stänga igen så man inte syns. Dra ner kedjan något och du ser ut, dra ner lite till och barnet ser hela ansiktet. Så långt är det ingen fara.

Det är när barnet själv vill vara med och dra upp och ner dragkedjan som man bör akta sig. Det är extremt lätt att kedjan dras upp och fastnar i den kroppsdel som sticker ut i ansiktet – näsan. Att få en dragkedja att fastna i nästippen är inte det skönaste man kan vara med om.

  1. Klädpoker

Istället för att satsa pengar när man spelar poker så kan en slags straffpoker spelas. Det betyder att den person som spelat sämst föregående omgång får straffas genom att ta av sig ett klädesplagg. Den som tänkt till innan spelet börjar tar på sig mängder av klädesplagg. Allt från flera par strumpor till t-shirt, tröja och jacka. Då är risken att man efter kort tid sitter naken liten. Men den som däremot inte tänker till tar på sig sin jumpsuit och  underkläder. Fördelen med detta mysplagg är ju att det är byxa och tröja och huva i ett. Men nackdelen blir den  dagen man spelar kortspelet och förlorar. Ett plagg ska tas av och det betyder att man sitter naken betydligt snabbare.

  1. Klädsim

Att simma med kläder är det sällan man gör – Men för att kunna ta ett av de simmärken som finns måste klädsim genomföras – Här gäller det ju att tänka till och inte ta på sig kashmirtröjan eller jumpsuiten. De drar till sig vattnet direkt och man blir extremt mycket tyngre. Klädsimmet kan relativt snart övergå till kläddyk vilket inte var meningen.

Så välj rätt plagg till rätt lek. Det blir bättre 🙂