Köp jumpsuit – donera pengar

Nu börjar höstreorna hos många företag. De rear ut sommarkläderna som solhattar, tunna klädesplagg och sommarskor för att få plats med mer av höst- och vinterkläderna. Självklart ska man hålla sig framme då det nu går att få upp till 70% rabatt på vissa företag.

Men att handla billigt är inte det viktigaste. Eller borde inte vara det i alla fall. Det finns nämligen möjlighet att bidra till en bättre värld genom att köpa rätt plagg. Man kan köpa en jumpsuit och påverka miljön eller hjälpa folk att överleva. Vilken väg väljer du?

Give Hope är en underavdelning till barncancerfonden som samarbetar med en rad olika företag. De säljer även produkter själv på sin hemsida där en stor del av priset går till forskningen. Inom klädesbranschen har Give Hope sammarbete med ett av de större barnklädesföretagen på nätet.  Om något av plaggen köps som är märkta med logan Give Hope går en del av summan av plagget direkt till forskningen kring barncancer. Vanligtvis skriver onlinebutikerna hur stor del av priset som går till forskning. Se ett stort utbud av Give Hope produkterna här.

Det andra alternativet att handla med bra etik är att välja de ekologiska alternativen. Många tror fortfarande att ekologiska varor måste vara dyrare än andra. Men jämför en ekologisk jumpsuit mot en som är gjord med betydligt mer kemikalier och du kommer se att priset inte skiljer många kronor. Om den är billig eller dyr handlar snarast om design, kvalité och mode.

Ett företag som enbart siktat in sig på ekologiska barnkläder har fått in 2013´s kollektion från märket Isjörn of Sweden. Här finns inte bara ekologiska plagg utan även plagg extremt bra kvalité. De kostar mer än många andra men när det gäller att hålla värmen är det få som kan mäta sig med Isbjörnen.

Håll dig varm till vi ses igen.

Banner - Give Hope