Komplettera barnets jumpsuit med en bandana

bandanas

Bandanan är ett klassiskt plagg som kan användas av alla åldrar – såväl vuxna som barn. Att komplettera en jumpsuit med den kan vara en bra idé av flera anledningar.

Bra som komplement

Förutom att det kan vara en rolig accessoar för barnen att leka med, så kan det också vara bra på följande sätt:

  • Användas som hårband. Håret kan lätt hamna i ansiktet när barnen leker. En bandana (den klassiska utformningen, inte en zandana eller tubvariant) kan enkelt knytas runt huvudet för att få bort håret från ögonen.
  • Användas som halsduk. Om barnen leker ute i jumpsuiten på vår- eller höstkanten så kan den användas som en lätt halsduk, som skyddar halsen mot kyla. Förvisso skyddar många jumpsuits bra runt halsen, men vissa modeller är lite lägre skurna och lämnar halsen lite mer öppen. Ska den primärt användas som halsduk så kan en bandana i form av tubvariant vara ett bra val.
  • Adderar lite färg och stil. Det finns gott om jumpsuits med skojiga designer, men det finns också enklare varianter. Dessa lite mer stilrena jumpsuits kan kombineras med en tuff, kanske färgglad, bandana som adderar lite färg och personlighet.

tub bandanda

Att tänka på när du köper till barn

När du köper bandana till barn är det en god idé att vara lite extra varsam med materialet. Det får gärna vara mjukt och skönt och inte irritera barnets hud. De finns tillgängliga i en mängd olika material där exempelvis bomull och polyester är bland vanligaste. Välj det som ditt barn gillar mest.

En annan aspekt är storleken. Barn har mindre huvuden och halsar, och en fullstor variant kan vara lite för stor för vissa. Men det är också viktigt att den inte är för liten. Sitter den för hårt runt huvudet så kan det leda till huvudvärk hos vissa barn.

Välj gärna ett motiv som du är säker på att barnet tycker om – eller välj tillsammans med barnet. Då blir det roligare att ha den på sig!

Bra att tänka på innan köpet: 

  • Välj ett skönt material
  • Köp en storlek anpassad för barn
  • Välj ett motiv som barnet tycker om.

Så gör du ett hållbart val

Kanske har du redan en ekologisk jumpsuit? En ekologisk bandana kan också vara på sin plats. För att göra ett hållbart val kan till exempel en modell i ett naturligt material, så som bomull, rekommenderas. Kontrollera att bomullen är ekologisk leta efter märkningar så som GOTS, så kan du vara trygg med att tillverkningen har skett på ett schysst sätt.