Jumpsuit för barn

Till riktigt små bebisar brukar föräldrarna köpa sparkdräkter, jumpsuit kommer senare. Sparkdräkter har den fördelen att det är enkelt att klä på och håller hela barnet varmt oavsett hur han/hon rullar och kryper runt på golvet. Sparkdräkter täcker från tårna till halsen och brukar ha dragkedjan på framsidan.

När sedan barnen vuxit på sig och blivit så stora att de börjar gå är det dags att få bättre fästa med fötterna.  Att då ha ett plagg som har täcker fötterna är inte så säkert eftersom barnet lättare halkar lätt.  Därför tar föräldrarna steget till nästa klädesplagg och köper en jumpsuit för barn. De liknar sparkdräkten men skiljer sig på flera punkter.

För det första har de inte tyg över fötterna – där får man istället ha strumpor med fästpluttar. Sedan brukar även dessa vara mer lik vuxenkläder med tryck, huva och fickor.  Dessutom kan vissa modeller, särskilt för mindre barn, ha små roliga detaljer som öron, svans eller vingar. Det är inte lika mycket som maskerad dräkter men ändå så pass mycket att det blir extra gulligt på den lille.

När man tänker ”jumpsuit barn” kan man lätt att fastna i tanken att jumpsuits endast passar för små barn, så är inte alls fallet. Det finns mängder av snygga funktionella och coola modeller för äldre barn och tonåringar, jumpsuit barn och för vuxna flyter ihop ganska mycket och äldre barn kan ofta köpa vuxenmodeller.

Att tänka på när man köper från kategorin jumpsuit barn

Oavsett om man köper från kända märken av barnkläder på nätet som One Piece Barn och Ziperall eller mindre kända märken på en stormarknad kan det vara bra att tänka på några saker innan man beställer hem sina barn jumpsuit.

Kvalité och Pris

Det kan vara lockande att köpa billigt med tanke på att barnet snabbt växer ur sina jumpsuit, men det är inte alltid billigast. De som köper sina barnkläder online och väljer ett dyrare märke som även är känt för att hålla hög kvalité som tex Geggamoja, Lingon och Blåbär och PoP märker snabbt att kvalité blir lönsammare i längden med barn som verkligen utsätter plaggen för påfrestningar.

Köp storleken större för jumpsuit barn

För att kunna ha sin mysoverall så länge som möjligt är det smart att köpa minst en storlek större än barnets storlek idag. Vik upp ärmar och ben något under de första månaderna och vik ner dem sen så passar barnets mysdress dubbelt så länge.

Tvätta alltid först

Barn är betydligt känsligare i huden än vi vuxna och kan lätt få utslag om de tar på sig nya kläder innan de tvättats för första gången. Det beror på de kemikalier som håller kläderna fina under tillverkning och transport. Här kan du läsa mer om tvättråd för jumpsuit, grundregeln är att alltid tvätta barnens mysdress innan de används.

 

Jumpsuit Barn - Barnkläder