Geggamoja – Tre varianter av Jumpsuit

Vad är en jumpsuit? Är inte det självklart? Nej, inte alls.

Den som börjar titta runt hos klädaffärer kommer snart att se att ordet används till en rad olika slags plagg. Till vuxna kan det exempelvis vara en slags pyjamas likväl som en kort festklänning. Men även till barn så varierar begreppet något. Det behöver inte nödvändigtvis vara dessa mjuka sköna helkroppsmysdressar som vi har på denna sida. En del företag väljer även att säga jumpsuit om bodys m.m.

Geggamoja är att ett av de företag som säljer jumpsuits och de har valt att sätta rätt namn på rätt plagg. I alla fall i våra ögon sett. Dessa namn använder företaget (och vi hoppas fler tar efter så det blir tydligare för kunderna)

Body – Basplagget för alla bebisar. Som en långärmad t-shirt som även knäpps ihop mellan benen. Kompletteras med ett par byxor.

2-Delad Jump – Detta plagg närmar sig jumpsuiten men skillnaden är att den är tvådelad. Nu måste den inte vara tvådelad rent praktiskt utan det kan vara ett enda plagg. Men det ser åtminstone ut som två plagg. Likheten mot jumpsuit finns i ”Ett-plagg” men den ser inte ut som mysdressen helt och hållet.

Jumpsuit – Rätt namn på rätt plagg. Så väljer Geggamoja att göra. De plagg som de verkligen sätter namnet jumpsuit på är mysiga, varma helkroppsdressar. De allra flesta har huva även om det inte är ett krav. Detsamma gäller de två fickorna på framsidan som blivit lite av ett karakteristiskt märke för detta plagg. Däremot finns det två små detaljer som gör att dessa två sticker ut ur mängden. För det första har de valt att ha dragkedjan hela vägen ner på benet. Inte bara snyggt utan även väldigt funktionellt på de allra minsta i familjen.

För det andra är snörena lite mindre framträdande. De finns där i huvan man för att inte barnet ska leka med dem och fastna i dem så är det inte några långa snören som sticker fram.

Rätt namn – Rätt plagg – Rätt tanke.